Apple zatrhl The Binding of Isaac na iOS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple zatrhl The Binding of Isaac na iOS

Apple zatrhl The Binding of Isaac na iOS

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2016 10:21 12
Reklama

Vydání iOS verze akčního RPG je ohroženo. Námět zneužívání dětí prý na App Store nepatří. Tyrone Rodriguez, šéf studia Nicalis zodpovědného za The Binding of Isaac: Rebirth, zveřejnil negativní reakci Applu na Twitteru a rozhodně neskrývá svou nespokojenost.

Podmínky přijetí hry na App Store jsou totiž přísné. A The Binding of Isaac: Rebirth si hraje s citlivými tématy. Byť groteskní a cartoonové, vyobrazení násilí na dětském hlavním hrdinovi je prostě firmě Apple proti srsti. Problém tak nastal při posuzování přijetí titulu. Odpověď zní jasně, Binding of Isaac nabízí obsah související s násilím na dětech, na App Store se tedy nepodívá.

Nezávislí Nicalis mají tedy několik možností. Buďto se existence iOS verze jejich hry prostě vzdají, můžou doufat ve změnu postoje Applu, nebo mohou zapracovat na obsahu hry a podmínku nějakým způsobem obejít. Nejjednodušší by asi bylo udělat z Isaaca dospělého muže. To na druhou stranu kompletně naruší filozofii a princip obsahu hry. Celá situace je o to paradoxnější, že na App Storu najdeme hry jako Limbo, kde se vývojáři s dětmi rovněž nemažou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama