Nástupce Final Fantasy Tactics odložen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nástupce Final Fantasy Tactics odložen

Nástupce Final Fantasy Tactics odložen

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 2. 2016 13:58 1
Reklama

Kickstarterovaný sen o dalším taktickém RPG od šéfa vývoje Final Fantasy Tactics možná nikdy nevyjde. V dopise backerům projektu Unsung Story se studio Playdek omlouvá, že je nucené pozastavit práce na rozdělané hře.

Unsung Story mělo navázat na výpravné hry japonského vývojáře Jasumi Macuna, který se velkou mírou podílel na vývoji her Final Fantasy Tactics, Vagrant Story, Final Fantasy XII či Tacitcs Ogre. I přesto, že crowdfundingová kampaň neobsahovala nic než plány a pár konceptů, projektu se podařilo v roce 2014 díky zvučnému jménu vybrat přes 660 000 dolarů.

Nicméně nyní je vývoj Unsung Story zastaven, protože se studio potýká s problémy. Z vývoje odešlo několik z klíčových členů, což práce na hře zdrželo, a navíc studio nyní musí řešit finanční stránku a soustředit se na projekty, které budou schopné studio zajistit v blízké budoucnosti.

K Unsung Story se Playdek chce vrátit a přemýšlí o najmutí externího týmu, jenž by vývoj mohl dočasně převzít. Vydání hry se posouvá na neurčito a zaměstnanci studia se budou věnovat jiným projektům, dokud se nerozhodne, jak bude vývoj Unsung Story pokračovat.

Fanoušci a především ti, kteří Unsung Story v roce 2014 na Kickstarteru podpořili, jsou pochopitelně naštvaní. Projekt se od počátků potýkal s nejasnostmi ohledně rozsahu a obsahu a vývojáři komunitu okolo projektu často neinformovali po celé měsíce. I nyní je stav projektu nejasný - není známo, co všechno již bylo vytvořeno, ani kdo přesně z vývojářského týmu odešel. K negativním ohlasům se zatím nikdo ze studia oficiálně nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama