Čínská skupina upouští od pirátství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čínská skupina upouští od pirátství

Čínská skupina upouští od pirátství

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 2. 2016 16:14 101
Reklama

Počátkem ledna jsme informovali o relativně neprůstřelné DRM jménem Denuvo – tato ochrana brání kopírování Just Cause 3 a je pravděpodobně také důvodem předpokládaného zániku pirátství na PC. To dosud trápí řadu vývojářů a v nedávné době jsme psali kupříkladu o The Witness. Dnes se k situaci přidává zpráva ta, že významná čínská skupina 3DM značně omezí svoji činnost.

Jedná se o stejný tým, který si měsíce marně lámal hlavu se situací týkající se právě Just Cause 3, jenž již přes dva měsíce stále odolává. Z nejnovějšího prohlášení skupiny pak vyplývá, že tento tým se startem nového čínského roku upustí od prolamování ochran singleplayerových her. Činí tak po interní poradě a ve snaze podpořit prodeje tvůrců. Toto okamžitě přichází v platnost s tím, že skupina se na své rozhodnutí za rok ohlédne, zhodnotí situaci a analyzuje, zda to mělo nějaký reálný dopad.

Pokud tak opravdu činí z takto nezištných důvodů a chtějí tvůrce tímto ve snaze uživit se podpořit, tak nelze než souhlasně pokývat hlavou. Pirátství PC scéně ubližuje a ve finále tím beztak nejvíce trpí platící hráč – ať už konzolovými časovými exkluzivitami, či jen existencí otravných DRM.

Uvidíme, jak se situace okolo pirátství bude vyvíjet v příštích měsících. Nyní totiž zřejmě stojíme na prahu a následující měsíce a roky ukáží, zda se ještě nějakých otravných DRM dočkáme. Celé prohlášení vedoucí členky skupiny, Bird Sister, si pak můžete v angličtině přečíst na serveru TorrentFreak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama