Square Enixu se zvýšil zisk díky PC a mobilům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enixu se zvýšil zisk díky PC a mobilům

Square Enixu se zvýšil zisk díky PC a mobilům

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 2. 2016 14:41 1
Reklama

Vydavatel herních sérií Tomb Raider, Hitman či Deus Ex zažil velice dobrý rok. Square Enix oznámil, že od dubna do prosince 2015 se vrostly prodeje jeho her o 28 procent v porovnání se stejným obdobím v roce 2014.

Pro vydavatele to znamenalo vyšší provozní zisk, který stoupl o 60 procent na 23 miliard jenů (zhruba 4,76 mld Kč) za rok 2015. Square Enix si pochválil launch Rise of the Tomb Raider a Just Cause 3 a potvrdil, že pravidelný příjem z MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn a Dragon Quest X prokazuje "stabilní silný výkon".

Ve své zprávě Square Enix popisuje rok 2015 jako rok, který stál uprostřed velkých změn, jež způsobilo rychlé rozšíření chytrých telefonů a tabletových PC. Vydání nových her pro mobilní platformy Mobius Final Fantasy, Dragon Quest a Final Fantasy Brave Exvius vydavatel označil jako úspěšné.

Square Enix se do budoucna bude snažit vybudovat základy stabilních příjmů skrze "flexibilní obsah". Chce tak reagovat na "oligopolní" trend západního konzolového trhu, kterému dominuje malý počet velkých společností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama