Další Assassin's Creed prý bude v Egyptě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Assassin's Creed prý bude v Egyptě

Další Assassin's Creed prý bude v Egyptě

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 1. 2016 08:17 18
Reklama

Ač se Ubisoft snaží držet informace o svých hrách pod pokličkou, server Kotaku už tradičně přináší informace o dalším díle Assassin's Creed ještě dřív než by si to vydavatel přál. Tentokrát zvěsti o novém díle odhalují zasazení ve starověkém Egyptě a vydání až v roce 2017.

Další nový díl nese označení Empire a prý na něm pracuje tým zodpovědný za pirátský Black Flag. Delší doba vývoje je dána tím, že vývojáři kompletně předělávají principy série a vytvářejí zbrusu nové materiály pro novou generaci her, které by měly být podobnější Zaklínači s novým soubojovým systémem a RPG prvky ve vývoji postavy. V Empire budou mít hráči k dispozici ochočeného sokola, a koně a loďku na přepravu po herním světě, který je zhruba třikrát větší než Black Flag a bez načítacích obrazovek při vstupu do měst.

Hra by se měla odehrávat právě v dávném Egyptě, aby zasazení poskytlo vývojářům tvůrčí svobodu a ti si tak mohli hru dělat spíše podle sebe. Příběh se odehrává ještě před jakýmikoliv asasíny a templáři a bude sloužit jako prequel celé série. Původně se hra měla ještě prý odehrávat i v Římě, ale tato část zřejmě byla ze hry odstraněna a vypadá to, že si ji Ubisoft nechá na trilogii Egypt, Řím a Řecko spojenou stejnou hlavní postavou. 

Tyto informace pocházejí od člověka, který tvrdí, že je vývojářem v Ubisoftu a na 4chanu (sesbíráno zde na NeoGAFu) odpovídal na otázky zájemců. Jeho totožnost nelze ověřit, tudíž je třeba jeho řeči brát se zdravou skepsí. Redaktor z Kotaku však přiznává, že vše, co člověk z 4chanu napsal, odpovídá tomu, co on sám o novém díle za poslední měsíce slyšel od různých zdrojů. Nicméně to vypadá, že až letos se projevuje reakce vydavatele na stav, ve kterém vyšel předloni AC Unity. Série prý najíždí na vydávání dílů každý druhý rok kvůli vyčerpání vývojářských týmů a vysokých požadavků na kvalitu her.

Ubisoft sám již jednou egyptské zasazení v sérii Assassin's Creed naznačoval. V roce 2013 na své stránce UbiWorshop představil obrázek asasína stojícího před pyramidami. Na rameno mu dosedal sokol, tedy jako v informacích od zpravodaje z 4chanu. Je docela pravděpodobné, že pokud má další díl série vyjít až za rok, přípravy konceptů by klidně mohly pocházet už z roku 2013. 

Egyptský Empire by tedy měl vyjít až v roce 2017, ale to neznamená že by se letošní podzimní sezóna měla obejít bez série Assassin's Creed. Kromě toho, že v prosinci vychází film Assassin's Creed, Ubisoft zřejmě má plány vydat kompilaci starších her. Firma si zaregistrovala doménu assassinscreedcollection.com a je docela možné, že pokud na podzim kolekce her skutečně vyjde, mohla by obsahovat remaster Assassin's Creed III, Assassin's Creed IV Black Flag, port Assassin's Creed Rogue, Assassin's Creed Unity a loňský Assassin's Creed Syndicate. 

Nebo, jak Kotaku spekuluje, bychom se mohli letos na podzim místo Assassina dočkat návratu Watch Dogs 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama