Final Fantasy IX zamíří na PC a mobily
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy IX zamíří na PC a mobily

Final Fantasy IX zamíří na PC a mobily

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

1. 1. 2016 14:13 9
Reklama

Square Enix zničeho nic oznámil, že chystá zkraje tohoto roku vydat Final Fantasy IX ve verzích pro PC, Android a iOS. Devátý díl RPG série by měl vyjít nejen v Japonsku, ale také u nás na západě.

Final Fantasy IX patří mezi nejlepší díly dlouholeté série, ačkoliv bývá často přehlížený. Vyšel na sklonku éry PlayStationu 1 v roce 2001, pouhý rok před Final Fantasy X, které na sebe strhlo veškerou pozornost na svoji dobu dechberoucí grafikou, neotřelým zasazením a profesionálním dabingem. Pokud nazveme desátý díl v rámci série revolučním, pak ten devátý je kulminací dosavadních trendů a rozloučením se s kořeny série.

Po dvou sci-fi dílech se Final Fantasy IX vrátilo k pohádkovému fantasy zasazení. Příběh si pohrává s klasickými motivy šarmatních lupičů, hrdinných princezen a zlotřilých rádců, ale splétá je do jednoho celku, který odkazuje na předchozí díly. I systémově se hra obrací na historii série a obsahuje klasický realtimový bojový systém Active Time Battle a vývoj schopností a dovedností jednotlivých postav Job System.

Verzi pro Windows můžeme očekávat na Steamu, na mobilech bude hra vyžadovat minimálně iOS 7.0 či Android 4.1. Z uveřejněného traileru si můžeme udělat představu novém grafickém kabátku, který spočívá ve vylepšených texturách modelů a vyšším rozlišení. Hra bude obsahovat achievementy, autosave a high speed mode, se kterým lze přeskákat všechny scény ve hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama