Zimní akce na Steamu skrývá tajemnou ARG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zimní akce na Steamu skrývá tajemnou ARG

Zimní akce na Steamu skrývá tajemnou ARG

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 12. 2015 12:12 7
Reklama

Právě probíhající slevová akce na Steamu je o poznání klidnější než tomu bývalo v minulých letech. Žádné bleskové slevy, žádné odznáčky, nic, co by vzbudilo mezi PC hráči pozdvižení. Anebo ne?

Detektivové z Redditu narazili na utajenou hru, kterou Valve implementovalo do Steamu. Stopy, po kterých se hráči dostávají kamsi k cíli, jsou roztroušeny na různých místech a nadšená komunita je postupně dává dohromady.

Zatím se přišlo na to, že pokud na jakékoliv stránce hry na Steamu napíšete search a stisknete enter, objeví se požadavek na heslo. Internetoví detektivové odhalili, že pokud se na stránce hry Hitman: Codename 47 zadala číselná sekvence 94050999014715 z čárového kódu, který původně byl na první stránce komiksu o Perníkovém poldovi, hráči dostali přístup k zvukovému souboru, který potvrzuje, že jsou na správné cestě, ale musejí počkat do dalšího dne.

Vypadá to, že všechny indicie se skrývají v jednotlivých stránkách komiksu. Vyhledáte-li heslo "blitzen" v normálním prohledávání katalgou Steamu, narazíte na hru Grim Fandango Remastered. Pokud na její stránce zadáte "Hot toddies and maseratis", tedy vstupní heslo do baru z komiksu, Steam vás převede na stránku indie hitu Undertale. Zde momentálně cesta končí, ale brzy se pátrání jistě posune dále.

Co se skrývá na konci hry? Oznámení Half-Life 3? Oznámení Ricochet 2? 50% sleva na Orange Box? Možné je naprosto všechno!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama