VR budou chtít všichni, ale nebude pro všechny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR budou chtít všichni, ale nebude pro všechny

VR budou chtít všichni, ale nebude pro všechny

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 12. 2015 08:46 26
Reklama

VR headsety nebudou levné. Nebude to technologie pro každého. Nebude to v první vlně zboží určené svátečním hráčům. Palmer Luckey, zakladatel firmy Oculus VR, se přesto obává, aby část zákazníků nebyla nakonec nemile překvapená celkovými náklady novinky, o níž se referuje jako o příští revoluci na poli videoher.

O ceně většiny zařízení pro virtuální realitu máme alespoň rámcovou představu. Nicméně náruživí hráči jsou pochopitelně mnohem lépe informovaní než drtivá většina spotřebitelů, a tak Palmer Luckey na svém Twitteru znovu varoval, že VR technologie bude dražší, než si casual hráči myslí. “VR se stane něčím, co všichni chtějí, ještě předtím, než se stane stane tím, co si budou moci všichni dovolit,” napsal autor zařízení Oculus Rift.

Očividně tak chtěl upozornit na skutečnost, že první generace VR headsetů rozhodně nebude masovým zařízením do každé rodiny, která má počítač nebo televizi. Konkrétně v případě Oculus Rift nepůjde jen o cenu headsetu samotného, ale mnohdy také o investice do počítače kvůli dodatečným hardwarovým nárokům na VR. Tohle si přirozeně většina aktivních hráčů uvědomuje, ale podle Luckeyho existuje “mnoho lidí, kteří očekávají, že utratí pár stovek dolarů a budou používat své stávající lowendové notebooky”.

Palmer Luckey tvrdí, že se chce Oculus VR ujistit, že jeho zákazníci budou vědět, do čeho jdou. Nechtějí podle jeho slov prodávat VR lidem, kteří to neví. I přesto si autor celého projektu myslí, že cena zařízení bude šíleně levná v porovnání s tím, co nabízí. Závěrem se ve svých příspěvcích zmínil, že Rift by měl být uveden na trh v prvním čtvrtletí příštího roku. Předobjednávky podle něj odstartují brzy po novém roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama