Chyba Steamu odhalila citlivé údaje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chyba Steamu odhalila citlivé údaje

Chyba Steamu odhalila citlivé údaje

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 12. 2015 08:51 66
Reklama

Pravděpodobně zvýšený zájem o služby Steamu v rámci vánočního výprodeje a obecně při svátcích navýšený nápor hráčů zřejmě mohl za velmi zajímavou a pro mnohé také patřičně nepříjemnou chybu Steamu. Pokud jste se v posledních hodinách připojili a nestačili jste se divit svým očím, tak jste se možná stali obětmi pravděpodobně jednoho z dosud největších průšvihů této platformy.

Řada hráčů se totiž napříč sociálními sítěmi ozvala s tím, že se po přihlášení dostala k citlivým údajům druhých osob. Fungovat s největší pravděpodobností přestala vyrovnávací paměť služby a nejeden hráč se tak po zalogování svými přihlašovacími údaji dostal k údajům z účtu jiného hráče. Ten druhý a tímto dotčený však vůbec nic netušil a nevěděl o tom ani samotný Steam. Z toho vyplývá jednoduše to, že druhá strana nebyla ani patřičným způsobem notifikována.

Nejednalo se přitom o zalogování na cizí účet jako takové, ale pouze o viditelnost určitých údajů na stránkách obchodu Steamu. Každé načtení stránky pak znamenalo údaje od jiných hráčů. A to je jednoduše špatně – dostat se k údajům o platebních kartách se naštěstí nedalo a údajně nešlo ani potvrzovat nákupy, i tak ale bylo možno zjistit řadu citlivých osobních údajů (například emailové adresy či telefonní čísla) a jedná se tím pádem o průšvih majestátních rozměrů.

Valve reagovalo stopnutím služby a shozením Steamu jako takového a náprava trvala relativně krátce. Faktem však je, že něco bylo v nepořádku a nelze tak než vyzvat k opatrnosti a nemusí být od věci například vymazat ze svých účtů údaje o platebních kartách či deaktivace automatického povolování plateb Steamu na PayPal účtech. Opatrnosti zkrátka není nikdy dost a tato zpráva je toho zářným důkazem, byť Valve ujišťuje, že k žáným neautorizovaným akcím dojít při tomto problému nemohlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama