Zemřel Joe Waters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zemřel Joe Waters

Zemřel Joe Waters

David Plecháček

David Plecháček

25. 12. 2015 10:48 3
Reklama

Vánoční svátky by měly být zejména svátky klidu, pohody, radosti a dobrých zpráv. Někdy však nemůžeme ovlivnit, co se kolem nás děje, a i když bychom chtěli vám všem přinášet zprávy pouze dobré, musíme se věnovat i těm špatným a smutným. Jedna taková obletěla svět v předvečer Štědrého dne. Zemřel totiž Joe Waters.

V herním průmyslu určitě najdeme zvučnější jména a mnoho lidem je jméno Joe Waters úplně cizí. Ne tak jeho práce. Tento herní vývojář stojí u vývoje her už od roku 1996 a za tu dobu vystřídal mnoho studií a spolupodílel se na mnoha hrách - spolupracoval s Ritual Entertainment, Nerve Software, Rogue Entertainment, Monolith Studios, FASA Studio, Hidden Path Entertainment a dalšími.

Znám by měl být zejména konzolovým hráčům, kteří preferují přístroje od Microsoftu, neboť se také dostal do Xbox advanced technology group (tedy do skupiny, která se stará o vývojáře, jenž pracují na titulech pro Xbox a potřebují tak vyždímat každičký kousek výkonu z konzolí, pozn.), a podepsal se tak na široké škále her počínaje Counter-Strikem pro původní generaci Xboxu a konče poslední Larou Croft s názvem Rise of the Tomb Raider. Stejně tak je Waters podepsán i pod sérií Halo, úzce spolupracoval jak se studiem Bungie, tak s 343 Industries, a v posledním Halo 5: Guardians mu bylo vyjádřeno speciální poděkování.

„Pracovali jsme spolu na Halo 4.“ říká na Watersovu adresu David Ellis, herní designer Halo 5. „Jsem šokován jeho odchodem. Joe byl do všeho enormně zapálený, ať šlo o práci nebo o zábavu. Byl v srdci stále kluk v tom nejlepším slova smyslu. A byl zatraceně talentovaný vývojář,“ dodává Ellis.

Příčina smrti zůstává neznámá. O jeho úmrtí informoval skrze Twitter Colin Moore, komunitní manažer Microsoftu. Celou jeho biografii a práci můžete nalézt zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama