Rozšíření pro Elite: Dangerous je tady!
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rozšíření pro Elite: Dangerous je tady!

Rozšíření pro Elite: Dangerous je tady!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

16. 12. 2015 13:26 9
Reklama

Vesmirná simulace Elite: Dangerous se konečně dočkala vydání své první expanze nazvané Horizons. Po betě tak mohou hráči konečně naplno vychutnat první část dílčích rozšíření, zastřešených právě pod zmiňované označení Horizons. A první z nich je možnost přistávat na planetách!

Zní to skoro až snově, ale vývojářům se skutečně podařilo něco neuvěřitelného a nabízí světy v plném měřítku tak, jak by se na vesmírnou hru z dnešní doby slušelo. K prozkoumávání povrchu vám pak poslouží vozítko Scarab SRV a podle traileru si s ním skutečně užijete spoustu legrace.

Důležité je pak zmínit i platební model, který na první pohled vypadá jako zhmotněné zlo, ale ve výsledku má své opodstatnění. Předně – Horizons není možné dokoupit jako klasické rozšíření pro již vlastněnou původní hru. Podobně jako Destiny: The Taken King, stojí i Horizons zcela osamoceně a je tedy nutné znovu sáhnout hlouběji do kapsy.

Pro majitelé původní hry ale nabízí vývojáři čtvrtinovou slevu, kterou byste rozhodně neměli nechat ležet ladem. Samotná verze Elite Dangerous: Horizons totiž stojí 54 eur, což se v podstatě vyrovná plné ceně za hry tak, jak je u novinek ostatní vývojáři aplikují.

Jak už ale bylo řečeno, v tomto případě není nutné dštít hněv – hra je i kvůli tomu, že nabízí pouze část slibovaných rozšíření, v programu předběžného přístupu a do budoucna se dočkáme dalších podstatných novinek. Jen namátkou se sluší zmínit crafting, lootovaci systém, lodě s více členy posádky, případně tvorbu vlastního velitele.

A pokud Horizons z jakéhokoliv důvodu nechcete, nemusíte se bát – základní verze hry zůstane stále živá a vývojáři ji budou i nadále podporovat ve smyslu patchů i updatů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama