Příští rok se má prodat 1,5 milionu PS VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští rok se má prodat 1,5 milionu PS VR

Příští rok se má prodat 1,5 milionu PS VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2015 15:44 13
Reklama

Společnost IHS Technology odhaduje, že Sony do konce příštího roku prodá jeden a půl milionu zařízení PlayStation VR. Je to zajímavá hra s čísly, když není jasné ani to, kdy se headset začne vlastně prodávat.

Ve své poslední zprávě analytici předpokládají nejen to, jak dobře se bude prodávat VR od Sony, ale i scénář, podle nějž v nadcházející bitvě japonský gigant předčí konkurenci, jako je HTC Vive nebo Oculus Rift. PlayStation VR má dokonce prodat více kusů než oba jeho hlavní rivalové dohromady. Konkrétně mluví IHS o čísle jeden milion prodaných zařízení, o které se dvě zbývající firmy “podělí”. Nejlépe si do konce příštího roku má podle předpovědí paradoxně vést lowendové VR v podobě Google Cardboard se základnou 2,1 milionu uživatelů.

Právě cena má hrát zásadní roli v tom, proč IHS očekává, že si PS VR získá více pozornosti než jeho hlavní konkurence. Podle analytiků totiž bude stát méně než Oculus Rift a HTC Vive, což má Sony propůjčit zásadní výhodu. Pravdou ovšem je, že jde maximálně o kvalifikované odhady, protože cena PlayStation VR dosud nebyla oficiálně stanovena. Sony jen slibovala, že se pokusí, aby byla co možná nejnižší, a později firma upřesnila, že může novinka stát přibližně tolik jako nová konzole. Můžeme tak očekávat reálně cenu kolem 10 tisíc korun.

I přes optimistická čísla zpráva nepředpokládá, že se bude VR prodávat a rozšiřovat na trhu stejně rychle jako technologie Blu-ray nebo 3D brýle. Headset PlayStation VR by se měl podle dosavadních informací začít prodávat v první polovině příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama