Tim Schafer oznamuje Psychonauts 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tim Schafer oznamuje Psychonauts 2

Tim Schafer oznamuje Psychonauts 2

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

4. 12. 2015 10:02 5
Reklama

Tim Schafer se toho nebojí a po oživení klasik jiných se pouští do oživení pravděpodobně toho nejvymodlenějšího – vstříc crowdfundingové kampani totiž celkem nečekaně zamířilo pokračování ujetých a přesto tolik oblíbených Psychonauts.

Řeč však není o Kickstarteru, ale o serveru Fig. Tam si Double Fine říkají minimálně o celých 3,3 milionů dolarů. Vybírat budou do 7. ledna a pokud chcete vidět další patálie mentálních agentů, tak si takovou nabídku určitě nenechte ujít. Předplacení si kopie není tak levné jako v případě jiných her – 39 dolarů za PC verzi prvního a druhého dílu + příplatek 18 dolarů, pokud byste chtěli hrát na Xbox One či na PlayStationu 4. I tak si ale troufáme tvrdit, že se jedná o nabídku přinejmenším zajímavou – celé věky komunita volá po pokračování. Tak, tady jej máte, tvrdí Tim Schafer v přiloženém videu. K dispozici máme rovněž také prémiový teaser:

A že zájem je, to už potvrzuje i současný stav kampaně – hra byla oznámena včera v noci v rámci Video Game Awards a dnes již mají Double Fine Productions na kontě takřka 700 tisíc dolarů. Za zmínku také rozhodně stojí infografika zveřejněná na stránce crowdfundingové kampaně – prvního dílu Psychonauts se prodalo přes 1,6 milionů kopií, ovšem pouze necelý půlmilion byl prodaný za prvních pět let existence hry. V letech 2010 až 2015 se hra zřejmě postupně stávala legendou, neboť v tomto období si dokázala najít k cestu k dalším 1,2 milionům hráčům. Slušný výsledek, co říkáte? A patříte mezi ně?

Pojďme se však podívat zpět na pokračování. V tom se Double Fine navrátí k příběhu Raze, který si nově bude moci splnit sen a podívá se do samotné základny Psychonauts. Jak už to tak ale bývá, není vše zlato, co se třpytí, a Raz záhy zjišťuje, kterak není nic takové, jak se může na první pohled jevit.

Něco shnilého zkrátka visí ve vzduchu i pod povrchem a náš hrdina se bude muset vzepřít osudu i řadě antagonistů a zatočit s neřády, a to takže zevnitř. Opět se tak podíváme do hlav svých nepřátel a utkáme se s nimi přímo v jejich myslích.

Za zmínku rozhodně stojí i to, že se do týmu navracejí tváře, které původně stály i u vývoje prvního dílu. A nemluvíme pouze o páteři týmu, ale například také o dabérech Raze a Lili. Čili prozatím vše dobré, to nelichotivé však přichází s předpokládaným datem vydání – Double Fine totiž prozatím avizují, že Psychonauts 2 vyjdou nejdříve v roce 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama