Hvězda NBA ukázala pokračování Shaq-Fu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hvězda NBA ukázala pokračování Shaq-Fu

Hvězda NBA ukázala pokračování Shaq-Fu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 12. 2015 15:54
Reklama

Někdejší basketbalový šampion NBA Shaquille O'Neal v noci na dnešek nechyběl v LA na předávaní cen pro nejlepší hry roku 2015. Na pódiu se přitom neobjevil náhodou, nebo jen proto, aby coby celebrita předal nějaké ocenění. Rodák z New Jersey, který v letech 1996 až 2004 zářil především v dresu Los Angeles Lakers, přišel také proto, aby blíže představil svoji novou hru.

Nakonec během slavnostního večera ukázal nový trailer na hru Shaq-Fu: A Legend Reborn. Jde o pokračování bojovky z roku 1994 pro Mega Drive a SNES, která o rok později vyšla i na Game Gear, Game Boy a počítače Amiga. Titul vyvinulo studio Delphine, slavní francouzští autoři her jako Another World, Flashback nebo Fade to Black. Shaq byl, jak už ostatně samotný název napovídá, jeho hlavní hvězdou. I když se hra dočkala smíšeného přijetí, během let si získala i díky své výstřednosti bezmála kultovní status.

Z novinky samotné, respektive hry jako takové, jsme toho neviděli mnoho, ale rozhodně se jednalo o zajímavé zpestření programu. Shaq-Fu: A Legend Reborn se očividně poněkud vzdálí prvnímu dílu, ale třeba to nebude na škodu věci. Původně měla hra vyjít kromě PC a nových konzolí také na X360 a PS3. Jestli to ale stále platí, bohužel nevíme.

Spekulace o pokračování Shaquille O’Neal poprvé potvrdil v rozhovor během veletrhu CES 2014. V březnu téhož roku pak na Indiegogo spustit crowdfundingovou kampaň, která měla pokračování pomoci zafinancovat. Nakonec se vývojářům podařilo vybrat bezmála 474 tisíc dolarů, a splnit si tak vytyčený cíl. Výsledkem má být představená novinka.

Samotný Shaquille O'Neal není na poli videoher žádným zelenáčem. Kromě Shaq Fu byl tváří několika basketbalových her a objevil se i ve hrách Ready 2 Rumble Boxing: Round 2, Delta Force: Black Hawk Down nebo UFC Undisputed 2010, které pochopitelně nemají s jeho kariérou v NBA nic společného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama