MS propustil desítky lidí z týmu HoloLens
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS propustil desítky lidí z týmu HoloLens

MS propustil desítky lidí z týmu HoloLens

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 11. 2015 16:18 13
Reklama

Šedesát inženýrů pracujících na brýlích HoloLens přišlo o zaměstnání. Stálí zaměstnanci dostali měsíční lhůtu na nalezení nového místa ve společnosti. Rozpadl se tak tým, který na projektu rozšířené reality pracoval dva a půl roku. Může to signalizovat problémy při vývoji technologie. Informaci zveřejnil izraelský web Ynet.

Původně startupovou izraelskou společnost koupil Microsoft před šesti lety. Později ji pověřil vývojem technologií pro HoloLens, brýlí umožňujících hraní v rozšířené realitě. Při vytváření přímé konkurence pro PlayStation VR ale mohly nastat potíže. Microsoft se proto zbavil šedesátky inženýrů, kteří se na technologii podíleli. Celkem třicet stálých zaměstnanců dostalo měsíční ultimátum. Musí si ve firmě najít novou roli. Třicet inženýrů s pracovní smlouvou přišlo o svůj post definitivně. Brýle mají nakonec údajně používat odlišnou technologii pocházející ze Spojených států.

Ani stálí zaměstnanci nevidí svou budoucnost růžově. Myslí si, že je jejich zaměření příliš úzké na to, aby se angažovali v jiných částech společnosti. Pravděpodobně jich tedy ve firmě zůstane minimum.

"Provádíme průběžné posuzování našich potřeb a nedávno došlo k rozhodnutí, které má vliv na množství pracovních míst v jednom z našich týmů. Rozhodli jsme se investovat do některých oblastí, zatímco uštřit na jiných. Důsledkem je i zaniknutí některých pracovních míst. Je naší nejvyšší prioritou podporovat ty kteří jsou rozhodnutím postiženi," vyjádřil se k situaci Microsoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama