První trailer ze hry o přežití zemětřesení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První trailer ze hry o přežití zemětřesení

První trailer ze hry o přežití zemětřesení

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 11. 2015 11:24 2
Reklama

Japonská série Disaster Report není u nás příliš známá, to ale rozhodně neznamená, že by nestála za pozornost. Její první díl vyšel v Evropě pod názvem SOS: The Final Escape v roce 2003 pro PlayStation 2. Akční adventura s prvky survival tématiky se dočkala několika pokračování, ale v posledních letech už to s ní bylo nahnuté. Teď se však vrací a bude znovu usilovat o přízeň publika na PS4.

Čtvrtý díl s podtitulem Summer Memories měl původně vyjít na PlayStation 3 v dubnu 2011, ale po ničivém zemětřesení a tsunami, které zasáhlo Japonsko 11. března téhož roku, byla hra zrušena. Nebo lépe řečeno, byla vzhledem k citlivé tématice uložena k ledu. Její původní autor se totiž před nedávnem chopil práv a rozhodl se vydat hru na PS4. Už bez podpory 3D a pohybové technologie Move. Hra tak nakonec vyjde s odstupem několika let exkluzivně na novou generaci konzole od Sony, jelikož její kontroverzní povaha už pomalu odezněla.

Vaším úkolem v Disaster Report 4 Plus: Summer Memories je uniknout ze zničeného města, které zasáhne katastrofální zemětřesení. Hlavní hrdina, případně hrdinka (budeme si moci vybrat) ve fiktivním velkoměstě hledá práci, nakonec se ale vaším prvořadým úkolem stane samotné přežití. Musíte se vymotat z labyrintu hroutících se staveb a vypořádat se s panikou, která ve městě zavládne.

Vašimi nepřáteli budou hlad i nemoci. Pravidelně budete dokonce muset využít toaletu. Přízvisko Plus v názvu hry má indikovat, že jde o víc než port na novou generaci PlayStationu, ale zcela přepracovaný projekt. I když se z prvního videa může zdát, že navzdory vší destrukci panuje ve městě letní idylka, nemáme se nechat zmást slunečným dnem. Věci budou mnohem horší, než se na první pohled zdají.

Neznáme bohužel přibližné datum vydání ani nemáme jistotu, že se nadějná novinka kdy dostane do Evropy. My navzdory trochu sterilní atmosféře ukázky věříme, že by si to hra zasloužila, protože nabízí originální a neokoukanou látku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama