Codemasters se plně zaměří na závodní hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codemasters se plně zaměří na závodní hry

Codemasters se plně zaměří na závodní hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 11. 2015 12:39 5
Reklama

I když jsme si britské Codies zvykli v posledních letech spojovat převážně se závodními hrami, není to jejich výhradní byznys. Mají koneckonců v portfoliu i série jako Operace Flashpoint nebo Overlord. Jenže v ostatních žánrech se jim nevede zdaleka tak dobře, a tak to vypadá, že se firma zcela přikloní k automobilům a závodům.

Codemasters se hodlají v budoucnu věnovat především tomu, co jim jde nejlépe. Jejich nezávodní pokusy z poslední doby totiž velkou díru do světa neudělaly. Řeč je především o tragicky hodnocené novince Overlord: Fellowship of Evil, jejíž prodeje vedení rozhodně nepotěšily. Ale to samé lze prohlásit i o mobilní karetní hře Battle Decks. Její vývojáře proto firma dokonce rozpustí.

Od nynějška se tak Codemasters chtějí soustředit výhradně na hry, které můžete ovládat volantem. “I když bylo úžasné vyzkoušet si jiné než závodní projekty, víme, že naše srdce patří závodění ve všech jeho úžasných podobách,” uvedli Codemasters pro britský Eurogamer. “Úspěch Dirt Rally v programu early access byl neuvěřitelný, velmi úspěšný byl i titul F1 2015,” doplnila firma.

Legrační na tom trochu je jen fakt, že jednou něco podobného britská firma už tvrdila, a sice v dubnu 2012, kdy se podobně vzdávala akčních her. I tehdy přitom společnost hlásila, že se bude věnovat už jen závodům. Codemasters v tuto chvíli dále pracují na Dirt Rally a plánují kultovní Micro Machines na mobily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama