PlayStation 4 pokořil hranici 30 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation 4 pokořil hranici 30 milionů

PlayStation 4 pokořil hranici 30 milionů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 11. 2015 11:02 12
Reklama

V Sony si mohou spokojeně mnout ruce. Prodeje konzole PS4 se vyšplhaly na 30,2 milionu kusů. Podle japonského firmy se PS4 prodává rychleji než kterýkoli jiný PlayStation v historii.

Představitel Sony Andrew House pří té příležitosti poděkoval fanouškům po celém světě za podporu v uplynulých dvou letech a za to, že si vybrali PS4. Zveřejněné číslo reprezentuje podle výrobce skutečné prodeje (nikoli vyrobené, nebo vyexpedované kusy do obchodů) a je aktuální k 22. listopadu.

Na tvrdém konkurenční boji s Microsoftem vydělali zákazníci obou táborů, když byly obě firmy donuceny v cenové válce přistoupit ke zlevnění svých konzolí. Microsoft ale prodeje Xboxu One bohužel nezveřejňuje už více než rok. Naposledy loni v listopadu oznámil, že odeslal do obchodů téměř 10 milionů konzolí.

Wii U od Nintenda se teprve letos v září podařilo překonat hranici 10 milionů prodaných kusů (přesně to bylo 10,73 milionu). Na trh přitom dorazilo s ročním předstihem oproti konkurenci. Server VGChartz odhaduje že se od té doby prodeje Wii U vyšplhaly na téměř 11 milionů a Xbox One má na kontě podle něj přibližně 15,6 milionu prodaných kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama