Fanoušci dělají vlastní Halo na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fanoušci dělají vlastní Halo na PC

Fanoušci dělají vlastní Halo na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 11. 2015 14:40 3
Reklama

Nevypadá to, že by se Microsoft navzdory několika nadějným signálům chystal přinést klasické Halo zpátky i na PC, a tak se tohoto úkolu iniciativně chopila šikovná komunita. Předevčírem na YouTube představila gameplay teaser z projektu Installation 01.

Záběry zachycují pre-alfu hry, na jejímž vývoji se mají podílet fanoušci Halo z celého světa. Má jít o poctu této sérii a současně i způsob, jak si legálně a zdarma zahrát kultovní akci na PC, Macu a Linuxu. Cílem autorů je zachytit podstatu a hratelnost multiplayeru původní trilogie a nabídnout ji publiku, které zůstává o tento fenomén v posledních letech ochuzeno.

V tuto chvíli vývojáři odhadují, že by první veřejná verze by mohla být k dispozici za osm až dvanáct měsíců, ale nechtějí nic slibovat. Pokusí se údajně nabídnout solidní plejádu map, módů i zbraní, ale jak rychle budou postupovat, závisí i na tom, kolik lidí se ještě do projektu zapojí. Máme se ale určitě těšit na další ukázky a informace.

Jak na jejich snažení bude pohlížet Microsoft coby držitel práv, to je otázka. Samotní autoři jsou optimisté, ale já osobně jejich jistotu nesdílím. Dělají vše podle svých slov z čisté lásky ke hře, bez nároku na honorář a ambice se jakkoli na výsledku obohatit. Nechtějí ani peníze, které by jim pomohly pokrýt výdaje na vývoj. Jedinou odměnou jim má být pocit uspokojení z dobře odvedené práce. Zní to všechno moc pěkně, ale i když tvrdí, že vše ve hře je vytvořeno fanoušky a může být legálně šířeno a staženo a je to v souladu s pravidly Microsoftu a jeho politikou k obsahu her, mám obavy, že tak shovívaví právníci z Redmondu nebudou.

Autoři shánějí další 2D a 3D grafiky i programátory, kteří by jim s projektem pomohli. Momentálně jejich tým čítá asi 20 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama