Lidé šílí hrůzou z VR hororu Kitchen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lidé šílí hrůzou z VR hororu Kitchen

Lidé šílí hrůzou z VR hororu Kitchen

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 11. 2015 10:51 16
Reklama

Nedávno jsme psali o nápadu, že by evropská ratingová asociace PEGI mohla přehodnotit věkovou dostupnost VR titulů s ohledem na jejich autentičtější prožitek. Mluvilo se zejména o hororech a strašidelných hrách, které mají v současné době relativně benevolentní omezení. Nové video z tech dema Kitchen vám názorně předvede, proč si touto otázkou zmíněná organizace láme hlavu.

Video zachycuje reakce lidí na prototyp hry Kitchen pro PlayStation VR. Hráči, kteří přišli s tech demem do styku, tvrdí, že je ještě strašidelnější než P.T. Hidea Kodžimy, což zní opravdu hodně děsivě už s ohledem na skutečnost, že pocity strachu jsou zdůrazněny díky virtuálnímu headsetu a hráči mají očividně pocit, že není před hrůzami úniku. Instinktivně si zakrývají oči a odvrací zrak - ne že by jim to tedy bylo něco platné. Bohužel video od Capcomu nezachycuje žádné záběry ze hry, takže si můžeme jen ze stručných popisů domýšlet, jakým šílenostem hráč v titulu čelí.

Capcom se prototypem pochlubil během letošního roku už několikrát při různých zvláštních příležitostech. I když prý není z technického hlediska ani zdaleka dokonalý a navíc se údajně docela špatně ovládá, má mít skvělou atmosféru a dokládá, jak silný může být zážitek z hororů pro VR. Jasné bohužel není ani to, zda tento koncept Capcom rozpracuje do plnohodnotné hry, což bychom si rozhodně přáli. Svědčí totiž evidentně o tom, že strašidelné hry ještě studio umí a neomezuje se jen na stále akčnější sérii Resident Evil.

V tech demu jste upoutání do křesla v opuštěné a špinavé kuchyni, která je plná krve a mrtvých těl. Zpočátku se má zdát, že jste v místnosti sami, ale nakonec se před vámi objeví druhý spoutaný nebožák, který však má k dispozici nůž. Když se vás pokusí osvobodit, zjeví se za ním zničehonic znepokojivá postava mladé ženy připomínající kultovní japonské horory jako Kruh. Pak se prý rozpoutá ono peklo, před nímž se lidé zachycení na videu snaží marně uniknout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama