Activision chystá filmy podle Call of Duty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision chystá filmy podle Call of Duty

Activision chystá filmy podle Call of Duty

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 11. 2015 19:03 14
Reklama

Filmový Warcraft byl jen začátek. Americký vydavatel Activision Blizzard oznámil založení vlastní filmové společnosti Activision Blizzard Studios, která se zaměří na převedení svých známých herních značek do filmové a televizní podoby.

Útok na Hollywood proběhne v první vlně pouze dvěma projekty. Ten první bude animovaný seriál Skylanders Academy vycházející z herní série a hraček pro děti. První díl by se měl na obrazovkách objevit už v druhé polovině příštího roku.

Druhý plán je pak vytvořit "robustní filmové univerzum založené na sérii Call of Duty". To by tvořily celovečerní filmy a případně i "televizní adaptace" založené na vojenských střílečkách, které vycházejí každoročně a pravidelně patří mezi celkově nejprodávanější hry. První film by měl vyjít v roce 2018 nebo 2019.

Do čela nové společnosti byl postaven Nick van Dyk, bývalý viceprezident korporátní strategie a rozvoje v The Walt Disney Company, kde se podílel na akvizicích Pixaru, Marvelu a Lucasfilmu. V branži tedy má více než bohaté zkušenosti.

"Activision Blizzard Studios má jedinečnou výhodu v možnosti vycházet z knihovny světových značek, které zahrnují některé z největších jmen, která ještě nebyla převedena do filmové a televizní podoby," řekl van Dyk včera při oznámení.

Jedná se tak o třetí zásadní rozšíření působení Activision Blizzard v poslední době. Minulý měsíc společnost spustila vlastní eSportovou divizi a tento týden oznámila akvizici tvůrců výdělečných mobilních her King. Po Warcraftu, který natáčí Legendary Pictures s Atlas Entertainment, se tak otevírají dveře na filmové plátno i dalším herním sériím od Activision Blizzard, kteří si nyní budou pod vlastní společností moci snáze zajistit kreativní kontrolu nad výslednými snímky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama