Sony slibuje další hry pro PS Vitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony slibuje další hry pro PS Vitu

Sony slibuje další hry pro PS Vitu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 11. 2015 14:17 6
Reklama

PlayStation boss Šuhei Jošida se ohradil proti tvrzení, že Sony zcela zanevřela na svůj handheld PlayStation Vita. Připouští, že se už se primárně soustředí na PS4, ale kapesní platformu podle něj firma neopustila.

Nedávné zprávy, že už Sony nevyvíjí žádné vlastní tituly pro Vitu, pořádně zahýbaly zpravodajstvím a otřásly důvěrou některých fanoušků. Jak se později ukázalo, nebyla to tak úplně pravda. V rozhovoru pro GameSpot Jošida uvedl, že jsou stále ve vývoji nové hry pro cestovní PlayStation. I on připustil, že pro Sony už není Vita priorita, ale to údajně nemá znamenat, že by se firma zcela zříkala vývoje first party titulů.

PS4 a PS VR teď hrají ve strategii Sony prim, to Jošida říká zcela otevřeně a upřímně. Ale není to tak, že by se chtěla firma Vity rychle zbavit a zanevřela na ni úplně. Větší prostor ovšem teď pochopitelně podle Jošidy dostanou third party vývojáři a nezávislá studia. V Sony podle něj dokonce věří, že i následující rok bude pro kapesní platformu stále plodný.

“Lidé i dnes stále velmi často Vitu používají. Je to úžasné přenosné herní zařízení,” nechal se slyšet Jošida s tím, že dokud existuje ze strany zákazníků poptávka, není důvod hodit Vitu přes palubu. Původní zprávy přitom hovořily v tom smyslu, že s first party tituly je úplný konec. Teď to vypadá spíš na jejich výrazné omezení, respektive, že už nepůjde o AAA hry.

Na Vitu podle Jošidy míří i další skvělé hry jako Severed, Nuclear Throne nebo Volume. Podobně jako Jošida se ostatně vyjádřil v rozhovoru pro VG247 evropský šéf značky PlayStation Jim Ryan, který se rovněž nechal slyšet, že původní zprávy jsou nedorozumění. Máme prý čekat další first party hry pro Vitu od Sony, ale už to nebudou nejspíš žádné vysokorozpočtové projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama