Blizzard končí s počítáním hráčů WoW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard končí s počítáním hráčů WoW

Blizzard končí s počítáním hráčů WoW

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 11. 2015 08:28 28
Reklama

Vývojáři z Blizzardu s železnou pravidelností zveřejňovali každé tři měsíce počet hráčů World of Warcraft, vše se má ale změnit. K poslednímu součtu oveček totiž bylo přiloženo prohlášení, ve kterém zástupci firmy upozorňují na ukončení této tradice.

„Jde o poslední čtvrtletí, ve kterém zveřejňujeme čísla předplatitelů. Existuje celá řada dalších metrik, které jsou lepšími indikátory obchodních výsledků Blizzardu,“ říkají vývojáři stroze. Můžeme se však začít dohadovat, nakolik má celá situace co dočinění s tím, že legendární MMO má v tuto chvíli za posledních devět let nejméně hráčů – 5,5 milionu.

Usilovnou snahu udržet World of Warcraft naživu, pak podtrhuje i zrychlené vydávání datadisků, které vždy přijdou se skokovým nárůstem hráčů. Aktuální Legion, který by se měl koncem roku dostat do betatestu, budou údajně následovat další rozšíření, na jejichž vývoj potřebuje Blizzard velkou spoustu lidí. Od října minulého roku jich ostatně pro WoW zaměstnává nejvíce v historii.

Myslíte, že částečně křečovitá snaha o zachování World of Warcraft může fungovat ještě několik let, nebo je načase, aby Warcraft nahradilo jiné MMO z univerza her od Blizzardu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama