Kodžimovi hrozila žaloba za příběh MGS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžimovi hrozila žaloba za příběh MGS

Kodžimovi hrozila žaloba za příběh MGS

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 11. 2015 16:09 10
Reklama

Americký režisér John Carpenter v rozhovoru pro magazín Hollywood Reporter prozradil, že francouzská společnost Canal+, která vlastní část práv na film Útěk z New Yorku, chtěla zažalovat Konami a autora Metal Gearu za to, že si vypůjčil fragmenty z tohoto klasického sci-fi.

Slavný režisér, který má vedle Útěku z New Yorku na svědomí populární filmy jako Halloween, Mlha, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, se osobně zasadil o to, aby Kodžima nečelil žalobě za to, jak se nechal inspirovat akční klasickou s Kurtem Russellem v hlavní roli. Naštěstí má proslulého herního designéra v oblibě, jinak mohlo vše dopadnout docela jinak.

Televizní společnost Canal+ byla podle Carpentera celá divá do soudní pře kvůli tomu, jak hlavní hrdina filmu inspiroval toho videoherního. “Ale já jsem jim řekli, aby to nedělali. Znám režiséra těch her a je to milý chlapík. Nebo alespoň ke mně milý byl,” dodal Carpenter. Pro jiný plagiát, tentokrát z produkce Luca Bessona, už ale tolik pochopení neměl. Francouzské sci-fi Útěk z MS-1, respektive jeho autory, režisér Carpenter s firmou Canal+ úspěšně zažaloval a sympatie ho tentokrát nezastavily.

Pokud jde o podobnost série Metal Gear Solid a film Útěk z New Yorku, mluví se nejčastěji o hlavním hrdinovi. Kurt Russel coby Snake Plissken dokonce i trochu vypadá jako postava v prvním a druhém dílu, nehledě na fakt, že na sebe Snake ve dvojice s podtitulem Sons of Liberty vezme identitu muže, který si říká Pliskin. No, není to žádné drama, ale na žalobu by to asi stačilo. Naštěstí k ničemu takovému nikdy nedošlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama