DLC pro Until Dawn nejsou mimo hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DLC pro Until Dawn nejsou mimo hru

DLC pro Until Dawn nejsou mimo hru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 10. 2015 12:28 2
Reklama

Pokud se vám líbil interaktivní horor Until Dawn od Supermassive Games pro PS4, dost možná by vás potěšil nějaký příběhový nášup. Asi víte, že součástí sběratelské edice byla bonusová kapitola, ale s dalšími rozšířeními autoři původně nepočítali. Nyní je však nevylučují.

Úspěch, jaký hra zaznamenala, do značné míry překvapil asi i samotné vývojáře a vydavatele. Až dodatečně se tak nyní řeší možnost, že by původní příběh mohlo rozvinout nějaké DLC. Zatím sice Supermassive Games nenašli pro takový bonus správný kontext, ale možnost vydat rozšíření určitě nevylučují.

V rozhovoru pro PlayStation LifeStyle výkonný producent Pete Samuels přiznal, že se po DLC fanoušci často ptají. Konkrétně by si přáli šťastnější konec pro jednu z postav. Nicméně autoři nechtějí nijak zasahovat do příběhu, který už odvyprávěli a v tuto chvíli neví, jak by mohli cokoli na původní kostře změnit, aniž by to ovlivnilo negativně jejich originální vizi.

Vzhledem k podstatě hry bude velmi těžké upravovat či doplňovat jakkoli základy Until Dawn bez toho, aby se nezměnil výsledek a celkový obraz. Hráč v příběhu svými akcemi rozhodne o tom, kdo zůstane naživu a kdo nikoli. Přežijí všichni, anebo vůbec nikdo? Možné je víceméně vše. Pokud by se tak vývojáři rozhodli třeba pro epilog, na který konec by měli navázat? Prolog byl zase součástí už původní hry. Vklínit nějakou novou epizodu do již řečeného bude velmi těžké, protože pro ní v podstatě neexistuje prostor a celá konstrukce by se mohla snadno zbortit jako domeček z karet.

Bonusová kapitola, která potěšila hráče, kteří Until Dawn věřili ještě před vydáním, obsahuje nedlouhou epizodu s dvojicí postav. Sony dosud nepotvrdila, zda si ji budou moci dodatečně někdy v budoucnu třeba za poplatek stáhnout také ostatní. Kromě DLC už v Supermassive Games uvažují rovněž o pokračování a jiném projektu, který by využíval stejnou technologii a principy jako Until Dawn.

Jak by podle vás mělo vypadat DLC pro Until Dawn, pokud je vůbec reálné původní hru nějak smysluplně rozšířit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama