Fanoušek pracuje na remaku Metal Gearu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fanoušek pracuje na remaku Metal Gearu

Fanoušek pracuje na remaku Metal Gearu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 10. 2015 13:46 5
Reklama

Vzpomínáte si, jak jsme v únoru psali, že by si Hideo Kodžima přál, aby se někdo chopil remaku prvního dílu Metal Gear Solid a krátce poté se na Kickstarteru objevil bizarní fiktivní projekt slibující právě takovou reinkarnaci kultovní klasiky? Ten sice odpočívá v zapomnění, ale objevil se jiný plán. Oddaný fanoušek se pustil do remaku úplně prvního Metal Gearu z roku 1987.

Ambiciózní projekt, který má ale jen velmi diskutabilní naději na úspěch, ať už kvůli právním otázkám nebo celkové náročnosti, se jmenuje Outer Heaven. Hru má pohánět Unreal Engine 4 a jakkoli premiérový díl nebyl co do rozsahu a komplexnosti ještě takovým gigantem jako pozdější pokračování, i tak stojí před autorem pořádný kus práce. První screenshoty zachycují prostředí základny, kterou infiltruje hráč v prvním dílu, a podívat se můžete i na krátké video.

Hlavní autor remaku Jose Bravo de Mansilla alias Boker slibuje, že se modernizovaná verze bude hrát jako moderní díly, ale prostředí, zápletka i všechny scény budou samozřejmě původní. Současně by mělo být možné hrát Outer Heaven v původní perspektivě, která se už od posledních dílů MGS pochopitelně značně liší.

Otázkou je, jak se k tomuto bezesporu chvályhodnému pokusu postaví vedení Konami a jejich právní oddělení. Autor zatím minimálně neudělal alespoň tu chybu, že by fanoušky požádal o peníze, což by pro začátek mohlo jako záminka stačit. Původní Metal Gear vyšel 7. července 1987 na MSX2 a později i NES, MS-DOS, Commodore 64 a další platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama