Remedy hájí čekání na Quantum Break
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remedy hájí čekání na Quantum Break

Remedy hájí čekání na Quantum Break

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 10. 2015 14:39 3
Reklama

Exkluzivní Xbox One akce Quantum Break od finského studia Remedy Entertainment už je ve vývoji docela dlouho a vývojáři jsou si toho dobře vědomí. Trpělivost hráčů si ovšem snaží získat příslibem, že hře nevěnují tolik času a úsilí jen tak pro nic za nic.

Odklad hry z letoška na příští rok určitě zklamal nejednoho majitele Xboxu One. Původně přitom měla hra vyjít dokonce už loni. Sam Lake z Remedy Entertainment v rozhovoru pro prestižní magazín Edge vysvětlil, že jeho tým musí mít dostatek času, aby se ujistil, že výsledný produkt nebude uspěchaný. Platí to o hře samotné i doprovodném seriálu.

Jedině tak prý může Quantum Break dosáhnout plného potenciálu a stát se ultimátní hrou od Remedy. Existuje mnoho důvodů, které stojí za zdržením hry a jejím zdlouhavým vývojem - výzva spojená s vytvořením úplně nové značky a světa, práce na zcela nové platformě a premiéra v podobě televizního seriálu, který má být nedílnou součástí zážitku.

Nová technologie, nová konzole, nový příběh i herní mechanismy potřebují čas. Mnoho věcí si vývojáři potřebovali vyzkoušet a osahat prostřednictvím nejrůznějších prototypů. To vše vývoj protahuje a autoři si chtějí být jistí, že nebudou muset učinit žádný nepříjemný kompromis.

Z rozhovoru také vyplynulo, že vývoj Max Payne 2 naproti tomu trval jen osmnáct měsíců. V kontrastu s tím se jeví práce na novince jako zdlouhavá, ale Same Lake upozorňuje, že je pochopitelně velký rozdíl mezi tím udělat pokračování a vytvořit něco od základu úplně nového.

Quantum Break má vyjít 5. dubna. Šéf xboxové divize Phil Spencer navíc nevyloučil, že by se v budoucnu mohl objevit také na PC podobně jako třeba Halo Wars 2 nebo Ryse: Son of Rome.

Mimochodem, možná nevíte, že producentem hry Quantum Break je Čech Miloš Jeřábek. Dříve pracoval v 2K Czech na Mafii II nebo tenisu Top Spin 4. Tomu se, panečku, říká udělat díru do světa!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama