Microsoft koupil engine Havok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft koupil engine Havok

Microsoft koupil engine Havok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 10. 2015 09:02 7
Reklama

Fyzikální engine Havok skončil v rukou redmondského softwarového giganta. Microsoft jej koupil od Intelu. Na licencování této technologie a jejím rozvoji by ale změna majitele neměla údajně nic změnit.

Intel populární engine koupil v roce 2007. Za kolik nyní společnost stojící za tímto řešením přepustil Microsoftu, není jasné. Havok má ale bezesporu velkou budoucnost. Na poli videoher se v posledních letech etabloval coby jeden z nejčastěji využívaných middlewarů a jeho možností využívá přes 600 her včetně těch nejslavnějších sérií a značek. Jejich seznam (bohužel nekompletní) si ostatně můžete sami prostudovat tady.

Microsoft samozřejmě hodlá potenciál Havoku zužitkovat ve svém portfoliu, které tvoří další technologie jako DirectX 12, Visual Studio nebo Azure. To ovšem neznamená, že by zanevřel na konkurenci. Vývoj fyzikálního enginu má pokračovat nadále za stejných podmínek a Microsoft jej chce dále licencovat jako doposud. Což je pochopitelně dobrá zpráva, protože Havok pohání spoustu titulů i na konkurenčních platformách, včetně tech exkluzivních. Využívají jej třeba připravované first party hry pro PS4 Horizon Zero Dawn, Uncharted 4: A Thief's End nebo dokonce The Last Guardian.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama