Final Fantasy XV mění bojový systém
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV mění bojový systém

Final Fantasy XV mění bojový systém

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

1. 10. 2015 14:21 1
Reklama

Demoverze Final Fantasy XV představila souboje, ve kterých hlavní hrdina Noctis automaticky vyvolával různé magické meče a s nimi sekal do nepřátel. Pořadí použitých mečů pak určovalo bojová komba, která Noctis ve hře používal. Pokud jste si na základě demoverze už začali chystat první strategie výbavy, vyhoďte je z okna - tento systém byl ze hry vyřazen.

Potvrdil to šéf vývoje Hadžime Tabata, který s automatickým systémem nebyl spokojen. Nový soubojový systém spočívá v přenesení volby na hráče samotného a umožňuje mu si vybrat, jakým mečem chce útočit. Možnost přepínání mezi zbraněmi s různými schopnostmi a atributy byla převedena na čtyři tlačítka d-padu.

Takhle si hráči mohou přepínat mezi zbraněmi během soubojů a okamžitě rozhodovat o bojových kombinacích, kterých přepínáním docílí. Samozřejmě si také mohou  zůstat jen u jedné zbraně a v boji využít jen její vlastnosti.

Hráči si také budou moci v menu navolit, zda budou chtít provádět kontextuální akce Counter a Raid specifickými zbraněmi a akce jim přiřadí, nebo zda jim na tom nesejde a protiútoky a výpady budou provádět tou zbraní, kterou mají právě v ruce.

Final Fantasy XV zřejmě vyjde v druhé polovině příštího roku, neboť datum vydání vývojáři slibují odhalit na speciální březnové události. Zda se do té doby dočkáme aktualizované verze dema Episode Duscae 3.0 však vývojáři nepotvrdili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama