Microsoft chce změnit systém reputace u XO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft chce změnit systém reputace u XO

Microsoft chce změnit systém reputace u XO

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 9. 2015 13:13 4
Reklama

Každý, kdo hraje na Xboxu, má nějakou virtuální pověst. Celkem šikovný nástroj, který pomáhá lidem zorientovat se ve virtuálním prostředí, se teď podle Microsoftu změní.

Reputace na Xboxu One podle Mikea Ybarry projde revizí, na které už se pracuje. Neosvětlil, jak přesně bude nová podoba fungovat, ale změn se podle něj máme dočkat už brzo. V tuto chvíli se reputace hráče, tak jak ji můžete vidět na obrázku níže, zobrazuje na vašemu profilu v celkem srozumitelné a jednoduché podobě, kterou každý hned pochopí.

“Čím déle hrajete slušně online bez toho, aniž by si na vás stěžovali ostatní hráči, tím lepší vaše pověst bude,” popisuje podle GameSpotu stávající systém Microsoft. Pokud opakovaně obdržíte negativní hodnocení nebo si na vás někdo stěžuje, vaše reputace logicky začne klesat. Je to naprosto jasné.

Už v tuto chvíli by měl navíc algoritmus, jenž za službou stojí, umět rozpoznat falešná hlášení, které mají za cíl poškodit slušného a schopného hráče. Speciálně na toto konto si ale někteří lidé stěžují, že to není pravda a třeba hraní Gears of War: Ultimate Edition s sebou má údajně nést toto riziko, že vás neprávem někdo špatně ohodnotí třeba jen proto, že mu dáte ve férové souboji na frak. Systém by to měl rozpoznat, některým hráčům ale údajně bezdůvodně začala reputace klesat.

Je to pro vás užitečná služba a jakou s ní vlastně máte zkušenost?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama