Double Fine ukázali retro sci-fi střílečku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Double Fine ukázali retro sci-fi střílečku

Double Fine ukázali retro sci-fi střílečku

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 8. 2015 09:37 1
Reklama

Headlanader je nová hra od Double Fine, která opět navazuje na nostalgické vzpomínání na dnes již ne tak populární žánry. 2D metroidvaniovská střílečka zaujme svojí retro sci-fi stylizací, která jako by vypadla z amerických filmů ze sedmdesátých let, ale není to jediný tahák tohoto nového titulu.

V Headlander budou hráči moci opustit současné tělo a pouze jako hlava poletovat v úrovni a hledat nové tělo, jehož specifické dovednosti, pak využijí. Unikátní schopnost lze využít v bojích, kdy se tak lze v přestřelkách prakticky dostat do lepší pozice, tak i při řešení puzzlů, pro které je třeba využít jiné tělo.

Oznamující trailer předvedl rozmanité možnosti transplantace hlavy - od humanoidních robotů po robopsy, robokoně, robotanečnice, roboboxery... prostě se jedná o hodně různých robotů.

Příběh hry pojednává o další zmařené utopické společnosti, která přenesla své mysli právě do robotických těl, které však ovládá šílená umělá inteligence. Hráči v roli posledního člověka ve vesmírů cestují nepřátelským světem a snaží se zjistit, zda nelze s bezvýchodnou situací ještě něco udělat a svrhnout nadvládu strojů.

Headlander vzniká ve spolupráci Double Fine s Adult Swim Games, kteří si vzali na starost vydání hry. Titul by měl nabídnout zhruba šest až osm hodin a očekávané vydání je naplánované na příští rok na PC a konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama