Další detaily o novém RollerCoaster Tycoon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další detaily o novém RollerCoaster Tycoon

Další detaily o novém RollerCoaster Tycoon

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 8. 2015 06:29 3
Reklama

Po krátkém pohledu na nevydařenou testovací jízdu po horské dráze se dozvídáme více zajímavých podrobností o RollerCoaster Tycoon World z víkendového PAX Prime. Se zástupcem vydavatele hry Atari si promluvili lidé ze serveru Gamers Nexus, jejichž rozhovor nastínil, co můžeme od RCTW čekat.

Hra nebude nijak vybočovat od základní premisy - na hráčích stále bude, aby navrhli prosperující zábavní parky, ve kterých mohou návštěvníci nalézt různé atrakce, zalepit si břicho dobrotami a odejít se zakoupenými mementy. Při vydání hra přijde s více než třiceti atrakcemi a deseti různými druhy horských drah. Ty se mohou pochlubit novým editorem, jenž nabízí plynulou tvorbu všelijak zakřivených kolejí bez nutnosti skládat dráhu jeden dílek za druhým.

Podobný design lze aplikovat i na stavbu cestiček, které sledují jemnou mřížku, ale automaticky reagují na zakřivení. Hra údajně bude klást důraz i na estetické zaměření parku. Někteří návštěvníci budou preferovat sci-fi stylizaci a atrakce, jiní dají přednost westernovým částem parku. Ve hře se tedy budeme muset zabývat i vhodným tematickým zaměřením, aby u nás byli všichni návštěvníci spokojeni.

Nový přístup zaznamenají i zaměstnanci parku, kteří už nebudou individuálně bloumat po cestičkách, ale jejich efektivita bude centralizovaná do malých stanic, které je třeba do svého parku umístit.

Zástupce Atari potvrdil, že se RCTW vydá podobnou cestou jako jarní Cities: Skylines a od začátku bude podporovat komunitní mody přímo skrz Steam Workshop. Tím vývojáři očekávají rychlé nabobtnání obsahu po stránce reskinů i nových modelů, ale třeba i důmyslných designů horských drah.

RollerCoaster Tycoon by měl vyjít v posledních měsících tohoto roku. Na rozhovor s úukázkou úpravy terénu a navrhování trati horské dráhy se můžete podívat na YouTube, případně mrkněte na jedenáctiminutové video plné rozšířených záběrů ze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama