Jak se jezdí v autě ve Final Fantasy XV?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak se jezdí v autě ve Final Fantasy XV?

Jak se jezdí v autě ve Final Fantasy XV?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 8. 2015 10:56 30
Reklama

Square Enix podrobněji představil jeden z taháků Final Fantasy XV. Z probíhajícího PAX Prime se dozvídáme o možnostech jízdy v luxusním automobilu Regalia, kterým bude hlavní hrdina Noctis a jeho parta brázdit rozsáhlým světem hry.

Čtyřminutová videoukázka představuje, jak vypadá taková krátká cesta po dálnici. Kdykoliv hráč nastoupí do auta, bude se moct rozhodnout, zda bude vozidlo řídit, nebo zda zvolí automatickou jízdu do vybrané lokace.

I při automatickém řízení může hráč kdykoliv převzít kontrolu nad autem, zastavit a vyrazit na průzkum okolí. Auto vždy na vás počká tam, kde ho necháte.

Ikona "P" v ukázce označovala místa, kde lze s Regalií bezpečně zaparkovat, ale především, kam lze auto při automatické jízdě poslat. Bude také třeba dávat pozor na benzín, protože se může stát, že vám na cestě dojde. V tomto případě bude třeba vystoupit a dotlačit Regalii k nejbližší pumpě.

Square Enix se zároveň nechal slyšet, že vydání Final Fantasy XV je v tuto chvíli už plánované na příští rok. O přesné datum vydání se vývojáři podělí až při speciální události, která proběhne v březnu 2016. Šéf vývoje Hadžime Tabata prohlásil, že s konkrétnějšími informacemi se čeká na jaro, protože Square Enix pracuje na několika projektech najednou a je třeba všechno přichystat a ujistit se, že hra bude předvedená v nejlepší podobě.

Z prezentace jsme se také dozvěděli, že vývojáři budou chtít na letošní Tokyo Game Show více mluvit o Luně, šlechtičně, která bude v příběhu hrát velkou roli.

Nakonec tvůrci nabídli tajemný náhled do mytologie světa. Na pseudobarokním obraze zachycující stvoření světa lze poznat několik Eidolonů, kteří budou ve hře fungovat nejen jako summoni, ale i jako postavy v příběhu. Napravo stojí Ramuh a Shiva, nalevo zas Diablos a Siren, dole je Leviathan a Ultros, nad nimi Knights of the Round a možná i Ultima. Kdo pozná další, má u mě sušenku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama