Turok půjde znovu dinosaurům po krku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Turok půjde znovu dinosaurům po krku

Turok půjde znovu dinosaurům po krku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 8. 2015 11:00 1
Reklama

FPS série Turok má sice bezmála dvacetiletou historii, ale v poslední době se jí nijak zvlášť nedařilo. Oprášit její zašlou slávu se pokusí remastery prvního a druhého dílu.

Turok: Dinosaur Hunter vyšel v roce 1997 na Nintendo 64 a později i PC a svým technologickým zpracováním, stejně jako neobvyklým námětem, si vysloužil značnou pozornost. O rok později na něj navázalo pokračování s podtitulem Seeds of Evil (na PC až 1999), s každým dalším dílem se ale značka těšila čím dál menšímu zájmu. Společnost Night Dive Studios, která se specializuje na remasterování starých her, se pokusí zahrát nám na nostalgickou strunu a první dva díly znovu vypustí mezi hráče. Samozřejmostí je, že budou fungovat na moderním hardwaru i softwaru, ale měly by se dočkat i vylepšené grafiky.

Zatím není jasné, kdy si budete moci staronové hry koupit, ale už víme kde. Turok se bude prodávat na Steamu, GOGu, Green Man Gamingu, ale objeví se také v Humble Storu. V Night Dive Studios prý věří, že by klasické videohry nikdy neměly být opuštěny a zapomenuty. Naopak by mělo být možné si je zahrát kdykoli, bez starostí o kompatibilitu a neřešit problémy s ovladači a tak podobě. “Filmy jsou restaurovány, knihy digitalizovány a umění konzervováno, aby mohlo být oceňováno navěky. Proč by to mělo být v případě her jiné?” ptají se Night Dive Studios.

Stejný tým už dříve podobou péči věnoval klasickým PC titulům jako System Shock 2, Sid Meier's Colonization nebo I Have No Mouth, and I Must Scream.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama