Můžete rozhodnout o další hře tohoto studia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Můžete rozhodnout o další hře tohoto studia

Můžete rozhodnout o další hře tohoto studia

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 8. 2015 08:13 4
Reklama

Vývojáři ze studia Press Play se rozhodli nechat na hráčích výběr svého dalšího projektu. Dánské studio se hrami Max: The Curse of Brotherhood či Max and Magic Marker na kontě vytvořilo ve spolupráci s Microsoftem tři herní prototypy, pro které mohou hráči hlasovat. Hra s nejvyšším počtem hlasů pak bude dotažena do finální podoby.

Tři prototypy vznikají s úmyslem vybrat ve spolupráci s komunitou jeden nejlepší a přizvat hráče do vývojového procesu. Otevřený vývoj vidí Press Play jako způsob, jak umožnit hráčům podílet se na finální podobě hry a nahlédnout do zajímavého postupu tvorby her.

První nápadem je Knoxville, který vývojáři popsují jako mix Hunger Games a Běžícího muže. Onlinová polo-kooperativní multiplayerovka se bude soustředit na přežití skupiny hráčů, kteří však ve finále každý hrají jen sám za sebe. Sami vývojáři o Knoxville říkají toto: "Naše motivace za touto hrou je nedostatek her, ve kterých je hranice mezi kooperací a soupeřením více dynamická a zajímavá. Tento koncept vytvoří napínavou akční hru se zajímavými strategickými prvky založenými na interakci s ostatními hráči."

Karoo bude mutliplayerová stavitelská hra, která vypadá trochu jako kdyby se Besieged smíchalo s Borderlands. Právě možnost hrát s dalšími hráči bude pro Karoo definující. Hráči by mohli stavět vozidla a letadla, a společně s přáteli prozkoumávat rozlehlý otevřený svět, ve kterém by nalézali nové součástky, tvořili závodní okruhy a třeba i kličkovali mezi mamutími pásovci.

Nakonec Press Play představili prototyp hry Dwarka. Temná kooperační fantasy hra v procedurálně generovaném světě hráče posadí do kůží trpaslíků, kteří prozkoumávají rozlehlé podzemí s vidinou zlatého pokladu. Každý trpaslík má jistou specializaci, která mu přidělí roli v týmu. Jednotlivé hry by trvaly maximálně půl hodiny a soustředily by se tak na rychlou kooperativní akci, při které trpaslíci proniknou do podzemí, najdou poklad a proklestí si cestu zpět skrze zástupy příšer.

Více se o jednotlivých projektech můžete dozvědět na stránkách soutěže, kde se tvůrci věnují svým prototypům vždy v několika videích včetně letsplayů a vizualizací finálních podob. Na stránkách her také najdete čudlík, kterým prototypu udělíte svůj hlas. Hlasování probíhá až do 1. září a budete k němu potřebovat Xbox účet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama