Steam Boy se začne prodávat příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam Boy se začne prodávat příští rok

Steam Boy se začne prodávat příští rok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 8. 2015 19:00 9
Reklama

Ačkoli na plnohodnotný rozjezd Steam Machines stále čekáme, o pozornost zákazníků se už nyní ucházejí nejen “standardní” hybridy konzolí a PC, ale i některé obzvlášť inovativní pokusy. Jedním z nich je i handheld dříve známý jako Steam Boy.

Steam Boy, jako už ostatně samotný název napovídá, je koncept přenosné Steam Machine, která vám má umožnit hrát oblíbené PC hry na cestách. Tedy i hry, které až doposud z různých důvodů, nemají žádnou verzi nebo ekvivalent na mobilu či některém z klasických handheldů. A že by se takových našlo určitě dost a dost.

Nyní se zařízení jmenuje Smach Zero a prodávat by se mělo začít přibližně za rok, přesněji řečeno ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku. Předobjednávky přitom odstartují už letos v listopadu. A kolik bude tahle ambiciózní sranda stát, ptáte se? Výrobce tvrdí, že jen 299 dolarů, tedy v přepočtu asi 7400 korun, což s přihlédnutím k cenám konkurenčních zařízení a slibovaným možnostem zní jako rozumná investice. Nicméně za tuto cenu si cestovní Steam Machine koupíte jen v rámci předobjednávek, po vydání už bude Smach Zero dražší.

Smach Zero na první pohled vypadá jako kříženec Vity a Steam ovladače s obrazovkou vklíněnou mezi dvě ovládací plošky. Tlačítka na gamepadu, kterých má handhled požehnaně, prý půjde libovolně konfigurovat, aby vyhovovala různorodým hrám. Smach Zero má 4 GB operační paměti, pětipalcový dotykový displej s rozlišením 720p, HDMI výstup, Wi-Fi a Bluetooth přijímač a vnitřní paměť o velikosti 32 GB, kterou lze rozšířit za pomoci SD karty. Dražší model bude vybaven i 4G modulem. Pohánět jej bude pochopitelně SteamOS od Valve.

Tento kousek není rozhodně jediný, který by rád přenesl PC hry i na cesty. Z pochopitelných důvodů se ale těší značné pozornosti. Pevně doufejme, že nás jen výrobce zařízení nelakuje a z cestovní Steam Machine se nevyklube vaporware, jakým byla třeba na trh nikdy neuvedená “PC konzole” (ano, čtete správně) Phantom od společnosti Infinium Labs.

Stáli byste o to zahrát si hry jako Half-Life, Civilization, Batman, XCOM nebo Total War i na cestách díky podobnému handheldu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama