Hráč LoL dostal ban na Twitchi za swatting
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráč LoL dostal ban na Twitchi za swatting

Hráč LoL dostal ban na Twitchi za swatting

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

4. 8. 2015 12:33 17
Reklama

Nejprve na vysvětlenou co vlastně znamená slovíčko swatting. Jedná se o dost těžko přeložitelnou praktiku, kterou si oblíbili hráči různých online her. Nejde však o žádný taktický manévr (i když...), ale o dost sviňskou věc, kdy na svého soupeře/oblíbence/neoblíbence zavoláte policejní jednotku, protože tam místo Counter-Strike určitě pořádá teroristické manévry. A protože v takových případech automaticky na místo činu vyjíždí i u nás známá jednotka S.W.A.T. (zkratka pro Special Weapons and Tactics), vžil se výraz "swatting."

Sem tam si ale někdo chce zvýšit renomé ne úplně fér praktikami, jako třeba streamer Trick2G. Ten totiž v jednom ze svých streamů na závěr, jako vtípek, zaranžoval falešný swatting sám na sebe. Jeden z jeho kamarádů, který se přestrojil za policistu, ho donutil lehnout si na zem, kde ho následně spoutal, zatímco celou záležitost sledovaly stovky hráčů v přímém přenosu. Stream byl následně ukončen a všichni si mysleli, že jde o skutečnou věc.

Nutno podotknout, že onen streamer Trick2G byl ve své komunitě velmi známým a v podstatě i uznávaným hráčem. Dovedl například radit nováčkům, na co se soustředit, kde nedělat chyby a vůbec to byl docela fajn chlapík. Služba Twitch mu ale uštědřila ban a až do jeho ukončení si může streamovat tak maximálně do zdi. Trick k celému incidentu vydal prohlášení, ve kterém v podstatě nabádá lidi, aby nebrali všechno tak vážně, že člověk, který hrál policajta, byl ve streamu přítomný celý den a bez kontextu je snadné celou praktiku šmahem odsoudit. To je jistě pravda. Na druhou stranu, praktika swattingu, ať už zamýšlená dobře, nebo ne, může leckoho dostat do problémů, pokud by byl "vtip" doveden až do konce, totiž na telefonní linku 911. Co o tom soudíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama