Xbox chce víc skutečně exkluzivních titulů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox chce víc skutečně exkluzivních titulů

Xbox chce víc skutečně exkluzivních titulů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 8. 2015 12:16 15
Reklama

Šéf xboxové divize Phil Spencer nastínil, že Microsoft se odklání od strategie third party exkluzivit a místo nich chce nabídnout více exkluzivních titulů z vlastní produkce.

Phil Spencer hodlá podle svých slov nyní investovat do vlastních produktů a značek, které Microsoft přímo vlastní. Xbox si samozřejmě i nadále přeje udržet vřelé vztahy s dalšími vývojáři a vydavateli, ale platiti za exkluzivní práva k těmto titulům nebude v budoucnu už zdaleka tak často. Toto vše očividně prohlásil ve zřejmé narážce na časovou exkluzivitu titulu Rise of the Tomb Raider, který letos v listopadu vyjde jen na konzolích Xbox One a Xbox 360.

V prvním čtvrtletí příštího roku se nové dobrodružství Lary objeví i na PC, ale PlayStation 4 se jej dočká až s ročním zpožděním během Vánoc 2016. Mnozí fanoušci Xboxu za tento krok tleskají, řadu dalších ale popudil. A s ohledem na brzké vydání PC verze, kde je Microsoft pochopitelně také doma, je otázkou, nakolik se tento tah softwarovému gigantu osvědčí ve snaze přilákat k nákupu Xboxu dosud nerozhodnuté hráče. Do budoucna se ale podobných akcí nemusejí hráči zřejmě obávat.

Spencer rovněž znovu zopakoval svůj názor, že pokud jde o exkluzivní tituly, je tohle vůbec nejlepší rok pro Xbox v celé jeho historii. “Je skvělé mít Tomb Raidera v naší sestavě, ale investování do našich vlastních titulů, z nichž uvidíte více na Gamescomu, je teď jádrem naší strategie,” dodal Spencer. Sluší se připomenout, že značka Tomb Raider nadále patří společnosti Square Enix a Microsoft figuruje coby vydavatel novinky jen v případě verzí pro Xbox.

Mezi Spencerem zmíněné exkluzivity, které se mají objevit v Kolíně a na E3 přitom chyběly, patří pokračování open world akce Crackdown, Quantum Break od Remedy Entertainment a Scalebound od PlatinumGames.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama