Stíny se plíží podivná stealthovka Tangiers
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stíny se plíží podivná stealthovka Tangiers

Stíny se plíží podivná stealthovka Tangiers

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 7. 2015 12:31 1
Reklama

Občas na internetu narazíte na něco skutečně divného, zvláštním způsobem strašidelného a nepochopitelného. Dnes cenu za nejdivnější video vyhrává trailer ke hře Tangiers, která zjevně prošla úspěšným Kickstarterem a s ročním zpoždením oproti plánu se blíží vydání.

Ostatně to je naplánované na 16. listopadu a do té doby se můžete pořádně se hrou seznámit. Tangiers je trochu hororová stealthovka ve stylu původního Thiefa, ve které prozkoumáváte temný a nebezpečný svět, snažíte se skrýt před nepřátelive stínech nebo je v tichosti zneškodníte.

Hra navíc nabízí možnost pracovat s jazykem (tedy s psaným textem), krást slova jiných postav a kombinovat je tak, že s nimi pozměníte realitu a odlákáte či ovládnete stráže.

Tangiers se odehrává v otevřeném světě, kde si postup hrou určí hráč sám. Jeho činy ovlivňují podobu světa a herní reality, která se postupně trhá, architektura města se mění a obyvatelé se začínají měnit s ní.

Vývojáři z dvoučlenného studia Andalusia Games se při tvorbě inspirovali temným avantgardním uměním, texty Burroughse a Ballarda, hnutím Dada a hudbou z filmů Davida Lynche. Ostatně hudba je v traileru velice působivá a pokud se vám zalíbila, můžete si soundtrack stáhnout (nebo koupit) na Bandcampu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama