Fan remake RE2 zneklidňuje Capcom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fan remake RE2 zneklidňuje Capcom

Fan remake RE2 zneklidňuje Capcom

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 7. 2015 16:20 8
Reklama

Na oficiální facebookové stránce Resident Evilu se objevil nejistý post od lidí z Capcomu. Vývojáři se neohrabaně ptají fanoušků zombie série, co si myslí o Resident Evil 2 Reborn, nekomerčním projektu, který přenesl obsah RE2 do Unreal Enginu 4.

AKTUALIZACE 31. 7.:

Profil Resident Evilu na Facebooku opět žije - další post od H z Capcomu posouvá fantazie ohledně remaku Resident Evilu 2 blíže realitě.

"Ahoj fanoušci RE! Tady opět H! Hned poté, co byl dokončený RE HD Remaster jsem začal dávat dohromady své nápady okolo 'RE2 projektu'. Takže jsem je oprášil a už šel za šéfem předvést mu základní koncept projektu..."

Post doprovází obrázek zřejmě první stránky prezentace, na které je napsáno BIOHAZARD 2 (japonský název Resident Evilu) a pod ním v japonštině "nový rehabilitační plán" (díky Google překladači). 

Tak vida, jak se situace vyvrbila. Schválně, co přinese příští týden!

Fan remake RE2 zneklidňuje Capcom
i Zdroj: Hrej.cz

AKTUALIZACE 30. 7.:

V reakci na vlnu zájmu o remake se na facebookové stránce Resident Evilu objevil nový post, ve kterém vývojáři děkují za vášnivou podporu fanoušků a naznačují něco velice zajímavého.

"Ahoj, fanoušci Resident Evilu! Tady H z 1. R&D divize Capcomu!! Wow!! Šéf mi řekl, ať se podívám na poslední post na Facebooku a TOHLE JE ÚŽASNÉ... Děkuji vám za vaše nadšení a podporu značky Resident Evil. Šéf mi také řekl: 'Můžete udělat hru, kterou si tihle skvělí fanoušci zaslouží?' Takový příkaz mě popravdě velice nadchnul..."

Znamená to tedy, že se Capcom pustí do remaku Resident Evilu 2? Uvidíme, co dalšího se kolem situace objeví...

PŮVODNÍ ZPRÁVA 30. 7.:

Capcom ví, že pokud existuje nějaký sen většiny fanoušků Residentu, pak je to pravý remake Resident Evilu 2. Možná by na něj došla řada, možná ne, celé to však záleží na Capcomu, jako vlastníkovi práv ke značce.

Nicméně, fanouškovský projekt operuje přinejmenším v šedé zóně práva a kdyby Capcom chtěl, mohl by podat příkaz k zastavení činnosti na italské vývojáře RE2 Reborn a právní cestou celý projekt utnout.

Jenže takový čin by zcela jistě vyvolal negativní reakce mezi oddanou komunitou, a to je něco, čeho se Capcom zřejmě obává. Proto se v postu na Facebooku fanoušků ptá, co si upřímně o fanouškovském remaku myslí a co pro ně znamená identita značky.

Opatrná formulace otázky, jež je zaměřená na ty hráče, kteří o Resident Evil 2 Reborn již vědí, však mezi ostatními fanoušky zvedla vlnu nadšení pro skutečný, oficiální remake Resident Evilu 2.

Takže ne, Capcom neoznamuje žádný remake Resident Evilu 2. Alespoň ne zatím. Zda proti projektu zakročí, není zatím jasné, ale post by také mohl sloužit jako upozornění vývojářům, že skutečný vlastník značky o jejich projektu ví a ať si dávají pozor.

Ostatně zatrhnutí fanouškovských remaků vlastníkem značky není nic neobvyklého. Minulý rok takto skončily komunitní snahy o oživení Descentu nebo Metal Gearu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama