MS plánuje streamovat PC hry do Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS plánuje streamovat PC hry do Xboxu

MS plánuje streamovat PC hry do Xboxu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 7. 2015 12:51 10
Reklama

Jak už jsme zmínili v dnešní ranní zprávě o zahájení distribuce Windows 10, herní divize Microsoftu by ráda umožnila vedle streamování her z Xboxu One na PC také opačnou funkcionalitu. Ano, podle Phila Spencera je to dobrý nápad, o jehož realizaci se inženýři Microsoftu pokusí.

"Hráči chtějí hrát své hry na jakémkoliv zařízení. Chtějí hrát s přáteli a pokračovat ve hraní kdykoliv si najdou chvilku času," říká přesvědčivě šéf divize Xbox. Na druhou stranu ale na svém Twitteru uvádí, že žádný konkrétní plán neexistuje, natož aby už byl zahájen proces řešení otázky streamování PC her do konzole.

Vedle vlastního technologického řešení je totiž nutné zapracovat také na kompatibilitě Xbox One s klávesnicí a myší, bez kterých nebude možné některé specifické PC hry vůbec hrát, to je první věc, kterou se budou v Microsoftu případně zabývat. Až posléze dojde na řešení vlastního přenosu hry do konzole, což je podle Spencera náročnější, nežli v opačném případě.

Otázkou ale samozřejmě zůstává, zda je Spencerovo přesvědčení správné a zda hráči vůbec něco takového chtějí. Zapřísáhlí PC hráči nemají konzoli, proto je žádný streaming nezajímá, benevolentnější hráči si konzoli pořídili proto, aby si mohli zahrát konkrétní exkluzivní tituly a vyznavači konzolí zase zpravidla nemají dostatečně silný počítač, aby je vůbec napadlo nehrát některé tituly na své krabičce za deset tisíc. Jak z toho ven?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama