Nintendo NX má první oznámenou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo NX má první oznámenou hru

Nintendo NX má první oznámenou hru

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

28. 7. 2015 12:29
Reklama

Na dnešní konferenci Square Enixu došlo k oznámení prvního titulu, který vyjde na novou konzoli od Nintenda. Vydavatel poprvé odhalil podobu RPG z otevřeného světa Dragon Quest 11, které vyjde na PS4, 3DS a konzoli NX.

Během devadesátiminutové konference Square Enix představil plány k oslavám 30. výročí, které série oslaví příští rok 27. května. V Japonsku patří Dragon Quest mezi nejoblíbenější série a proto se v zemi vycházejícího slunce bere výročí s nejvyšší vážností.

PS4 verze bude využívat Unreal Enginu 4 a nejedná se o MMO, jako v případě posledních dvou dílů. Pro Sony to znamená návrat RPG značky na její platformu po více než deseti letech od DQ 8.

3DS verze bude sdílet příběh s konzolovou verzí, ale vzhledem bude připomínat klasické 16-bitové RPG. Hra bude zároveň zobrazovat 3D pohled na vrchní obrazovce a old-schoolový 2D pohled na okolí na spodní. 

O NX verzi zástupci Square Enix příliš nemluvili, jen potvrdili, že na nové konzoli titul vyjde společně s MMO Dragon Quest 10, které se objevilo na Wii a Wii U.

Není zatím jisté, kdy by měly tituly vyjít na trh, nicméně se dá očekávat, že se tak stane příští rok kvůli 30. výročí. Západní lokalizace titulů zatím potvrzena nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama