Na vývoji Mafia III stále pracují Češi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na vývoji Mafia III stále pracují Češi

Na vývoji Mafia III stále pracují Češi

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 7. 2015 15:59 9
Reklama

Po dnešním oficiálním odhalení Mafia III se řada z vás vcelku oprávněně ptala na to, zda se z původně české hry stal s finální platností americký produkt, nebo jestli můžeme třetí díl stále označovat za naší hru. Odpověď je pro malou zemi uprostřed Evropy potěšující - můžeme!

Na důležitých postech uvnitř týmu studia Hangar 13 totiž sedí bývalí zaměstnanci 2K Czech, kteří byli po zrušení pražské pobočky a restrukturalizaci brněnské převeleni právě do Novata. Jistě, nebavíme se o výkonných postech, které zastávají Američané pod vedením Hadena Blackmana, ale o vedoucích místech jednotlivých částí vlastního vývojového procesu.

I vzhledem k tomu, že filosofie fungování Hangar 13 spočívá v diskuzi se všemi členy týmu, je vysoce pravděpodobné, že například vedoucí programátor, vedoucí skriptař, vedoucí programátor gameplay složky, vedoucí grafik postav nebo vedoucí softwarový inženýr mají k vývoji co říci. A právě všechna tato místa zastávají Češi.

Jana Kratochvíla, Michala Janáčka, Ondřeje Vévodu, Tomáše Mádra a Tomáše Jelínka spojuje zejména jejich profesní minulost - všichni pracovali na vývoji Mafia II a rozhodně mají odkud čerpat zkušenosti. Navíc to nejsou jediní ex-2KCzech zaměstnanci, kterých je v přibližně 120členném týmu pětina. Uvidíme tedy, nakolik jsou v 2K ochotní naslouchat těm, kdo stáli u zrodu, resp. prvního pokračování, a co se hrou udělá posun do modernějších kulis.

Z informací přímo ze stránek Hangar 13 vychází najevo, že Mafia III bude opět hodně spoléhat na příběh a přibude i větší míra volnosti nejen ve vlastním hraní, ale i ve smyslu důležitých rozhodnutí, které by měly formovat herní svět kolem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama