Valve si loni přislo na 730 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve si loni přislo na 730 milionů dolarů

Valve si loni přislo na 730 milionů dolarů

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 7. 2015 16:23 12
Reklama

Pokud si říkáte, kolik asi tak může vydělávat firma, jež se soustředí na F2P tituly a digitální distribuci her, vězte, že to opravdu není málo. Dle "konzervativních" odhadů firmy SuperData si Valve za minulý rok vydělalo 730 milionů dolarů, tedy téměř 18 miliard korun.

K finální částce analytici přišli z odhadnutých zisků tří současných F2P her, na které se Valve soustředí - Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive a Team Fortress 2. Tři tituly firmě za minulý rok odhadem vydělaly 400 milionů dolarů. Zbylých 330 milionů analytici vypočítali z podílu na prodeji her na Steamu.

Se zprávou přišel YouTube kanál The Know, který číslami odůvodnil, proč Valve nikdy nevydá Half-Life 3. Dle jejich informací z anonymního zdroje uvnitř Valve se vývojáři obávají, že ať udělají HL3 sebelepší, fanoušci série nebudou spokojení a dojde k podobné vlně nenávisti jako v případě Mass Effect 3. Díky zdroji peněz z F2P her a Steamu tak nemají důvod na Half-Life 3 pracovat.

Je dobré připomenout, že se jedná o stejný kanál, který před E3 tvrdil na základě anonymního zdroje, že Microsoft hodlá na E3 ohlásit vzkříšení Silent Hills. Jejich nejnovější tvrzení již dokonce vyvrátil Marc Laidlaw, scénárista z Valve, který v dopise fanouškovi prohlásil, že "strach je ta poslední věc, která by rozhodovala, na čem budou [ve Valve] pracovat."

Nicméně se stále jedná o úctyhodná čísla, zvláště vezmeme-li v potaz, že Valve je přece jen relativně malá firma o zhruba 300 zaměstnancích.

O vývoji Half-Life 3 i dalších her Valve dlouhodobě mlčí. Na podzim bychom se měli dočkat vydání Steam Controlleru uzpůsobeného na hraní PC na velkých obrazovkách a později i VR helmy Vive. Datum vydání zatím nezná engine Source 2, který Valve nabídne vývojářům zdarma. Momentálně Source 2 pohání pouze Dotu 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama