Razer odkoupil technologii Ouyi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Razer odkoupil technologii Ouyi

Razer odkoupil technologii Ouyi

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 7. 2015 17:14 14
Reklama

Poslední hřebík do rakve herní kostky Ouya zabil hardwarový výrobce Razer, který odkoupil veškerá softwarová aktiva malé konzole z Kickstarteru. Razer chce užít technologii a vybudovaný katalog her pro vlastní mikro-konzoli postavenou na Androidu, Forge TV.

"V blízké budoucnosti nabídne Razer současných uživatelům Ouyi jasnou cestu migrace na pokročilejší mikro-konzoli Forge TV," prohlásil nový vlastník v dnešním oznámení.

"Razer má dlouhodobou vizi pro Android TV a TV konzole založené na Androidu, jako je Xiaomi Mi Box a Alibaba Tmall Box, na které Ouya již software vydává," oznámil generální ředitel a spoluzakladatel Razeru, Min-Liang Tan. "Spolupráce Ouyi a vývojářů, jak AAA, tak nezávislých, přenesla hry z Androidu do obývacích pokojů a Razer chce v této práci pokračovat. Akvizice přivede více vývojářů a obsahu na platformu Android TV."

Uživatelé Ouyi si budou moci v blízké budoucnosti přenést své účty, ovladače a hry na Cortex TV, platformu, která bude konzoli Forge pohánět. Herní katalog se přejmenuje na Cortex a Razer v něm bude nabízet hry a další obsah pro svoji mikro-konzoli.

Pro většinu zaměstnanců Ouya to znamená práci pod novým vedením v Razeru, nicméně zakladatelka a generální ředitelka společnosti, Julie Uhrman, nebude jednou z nich.

"Razer je perfektní domov pro Ouyu a tým, který ji přivedl k životu. Dokážou Ouyu vzít na nová místa, inspirovat vývojáře a přilákat hráče kdekoliv," vyjádřila se Uhrman k akvizici a na Twitteru poděkovala podporovatelům její konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama