Čína zruší zákaz herních konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čína zruší zákaz herních konzolí

Čína zruší zákaz herních konzolí

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 7. 2015 06:20 6
Reklama

Čína se stane dalším velkým hráčem na trhu herních konzolí. Zrušení dlouholetého zákazu prodeje a výroby herních konzolí na území Čínské lidové republiky kompletně otevře dveře na nový trh PlayStationu, Xboxu a Wii. Se zprávou přišel The Wall Street Journal.

Od ledna minulého roku mohli výrobci a prodejci konzolí operovat pouze v šanghajské zóně volného obchodu. Microsoft zde prodává svůj Xbox One od září 2014 a Sony se přidalo v březnu 2015, nicméně rozšíření možnosti prodeje na celé území nejlidnatějšího státu světa bude pro společnosti znamenat růst a zvýšení prodejů.

Čínskému hernímu trhu momentálně dominují mobilní hry a F2P PC tituly. Nejnovější průzkumy uvádějí, že v Číně je více hráčů než lidí v Americe, což je pro Microsoft, Sony a Nintendo jistě velice dobrá zpráva. Země si však udržuje svoji výsadu cenzury obsahu, která stále může zasáhnout rozšíření konzolí mezi lidi.

Zákaz prodeje konzolí v Číně trval od roku 2000, kdy se vláda rozhodla zamezit prodeji ze strachu nad potenciálním ohrožením fyzického a mentálního vývoje dětí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama