Dooma už si můžete zahrát i v… Doomu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dooma už si můžete zahrát i v… Doomu

Dooma už si můžete zahrát i v… Doomu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 7. 2015 08:56 6
Reklama

Snaha rozchodit kultovní FPS Doom na nejrůznějších bizarních zařízeních od kalkulaček po displeje tiskáren už asi navždy zůstane takovým roztomilým evergreenem všech benchmarků. Jestli ale chcete vidět scénu jako z filmu Počátek, mrkněte na tohle.

To si prostě takhle hrajete Dooma, kosíte nepřátele, plavete si v krvi, když tu náhle pocítíte neodolatelnou chuť zahrát si, ano, správně - Dooma! Když už člověk ve videohrách potkává tolik obrazovek a počítačů, je to vlastně hřích neumožnit nám využít je k tomu nejposvátnějšímu úkolu.

Pokud byste snad namítali, že zahrát si Dooma, když hrajete Dooma, není zase až tak super (což bychom mimochodem nechápali), můžete si dopřát i jinou hru. Stačí přistoupit ke správnému terminálu a zkusit jeho předchůdce od id Softu, jímž není nic menšího než Wolfenstein 3D. Vrcholné číslo ale autor modifikace předvede v okamžiku, kdy zatímco hraje Dooma v Doomu, najde sám sebe hrajícího (však vy víte co) a zabije se… Uf!

Ale dost legrace. Tohle opravdu funguje a jde bezesporu o jeden z nejbizarnějších modů, jaký kdy pro tuto akční klasiku vznikl. Se svým výtvorem se na YouTube pochlubil uživatel s přezdívkou TheZombieKiller a běží na známém portu GZDoom. Mod nazvaný Classic Arcade je v tuto chvíli v rané fázi vývoje, ale už teď vypadá fantasticky a budí naprosto pochopitelně velkou pozornost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama