Malé hry se nemusí v Ubisoftu schvalovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Malé hry se nemusí v Ubisoftu schvalovat

Malé hry se nemusí v Ubisoftu schvalovat

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 7. 2015 07:14 2
Reklama

Šéf Ubisoftu Yves Guillemot v rozhovoru pro britský list The Guardian prozradil zajímavou věc ze zákulisí vývoje. Studia, která patří Ubisoftu, mohou svobodně začít vytvářet nízkonákladové hry bez toho, aniž by je muselo nejprve vidět a schválit vedení.

Nejzářivějším příkladem této strategie se zkraje roku stal nečekaně vydaný titul Grow Home od autorů Drivera. Britský tým Ubisoft Reflections na něm začal dělat v tajnosti a není to prý výjimka. I další vývojáři, kteří spadají pod herního giganta, prý smí přeskočit schvalovací proces, když se pustí do nějakého experimentálního projektu. Jedinou podmínkou Ubisoftu je, že musí udržet výdaje na uzdě.

“Pauline Jacquey (šéfka Ubisoft Reflections, pozn. red.) mi řekla, že udělají hru, která je tak levná, že nepotřebují ani můj souhlas. Když jsem ji viděl poprvé, byla hotová tak ze šedesáti procent. Líbil se mi ten přístup,” popsal Guillemot, kde se vzal Grow Home. “Když jsou náklady na projekt vyšší než 5 milionů dolarů, musíme se na něj podívat, protože by se mohl pokazit. Ale když stojí 200 až 300 tisíc eur, (vývojáři) mohou učinit všechna potřebná rozhodnutí, aby jej dotáhli do zdárného konce,” dodal.

Guillemot v této souvislosti rovněž potvrdil, že Ubisoft bude i nadále podporovat nejen vývoj vysokorozpočtových her, ale i menších titulů, jakými byly třeba Child of Light nebo Valiant Hearts.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama