Prodeje nových konzolí v Číně jsou zklamáním
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje nových konzolí v Číně jsou zklamáním

Prodeje nových konzolí v Číně jsou zklamáním

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 7. 2015 12:34 6
Reklama

V březnu jsme psali o tom, že konzole PlayStation 4 se konečně začíná prodávat v Číně, přičemž Xbox One byl na tamním trhu dostupný teprve od října 2014. Pokud by vás zajímalo, jak se oběma konzolím na tamním trhu daří, už známe odpověď.

Start nových systémů se po jejich vpuštění na čínský trh příliš nezdařil. Předpokládá se, že jednu z konzolí si do konce roku koupí jen něco víc než půl milionu Číňanů. Prodeje by podle zprávy Niko Partners mohlo nakopnout zlevnění hardwaru, případně vydání většího množství AAA titulů.

Jeden z problémů spočívá v tom, že konzole neměly v Číně dlouhá léta, diplomaticky řečeno, na růžích ustláno a jejich uvedení na trh i se značným zpožděním musel předcházet oficiální souhlas místních úřadů. Přitom Niko očekává, že počet hráčů u televizních obrazovek obcně, mezi než počítá i ty, kteří hrají na smart TV, vzroste do roku 2019 na 27 milionů.

V roce 2015 by zisky z prodeje konzolí, her na konzole a chytrých televizí měly dosáhnout 654 milionů dolarů. Do roku 2019 se pak odhaduje, že vzrostou až na 3 miliardy. Přesto v Číně zůstává dominantním hraní online na PC. Analytici však předpokládají, že se může podařit novým konzolím do budoucna oslovit hráče, kteří vyrostli na konzolích jako SNES a hraní s ovladačem před televizí pro ně není úplnou neznámou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama