Autor Dooma prodal svou sbírku v aukci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Dooma prodal svou sbírku v aukci

Autor Dooma prodal svou sbírku v aukci

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 7. 2015 11:28 10
Reklama

Vývojář, programátor a designér John Romero, který spoluzakládal studio id Software a je podepsán pod hity jako Wolfenstein 3D, Doom nebo Quake (a také propadáku jménem Daikatana), se zabavil části své herní sbírky.

Do dražby na aukčním portálu eBay poslal relativně cennou šestnáctibitovou konzoli TurboGrafx-16 od firmy NEC v originálním balení, kterou si prý pořídil v roce 1990, a tři desítky titulů pro konzoli SNES, mezi nimiž nechybí hity jako Wing Commander, Donkey Kong Country, Super Mario World, Prince of Persia, Street Fighter II nebo Earthworm Jim. Všechny jsou prý ve skvělém stavu, i když drtivá většina bohužel bez původního značně křehkého papírového obalu.

Romero naneštěstí nevysvětlil, co ho vedlo k tomu, že se po letech zbavuje své sbírky. Finanční tíseň to ale nejspíš nebude. I přesto první šestnáctibitovou konzoli vydražil v přepočtu přibližně za 5,5 tisíce korun, zatímco úctyhodná kolekce her pro Super Nintendo se nakonec vyšplhala až na necelých 14 tisíc korun. John Romero není na eBayi žádným nováčkem. Zbavil se tu už spousty věcí. Například své Daikatany, její unikátní vývojářské verze pro Game Boy Color, množství reklamních triček a řady dalších her.

Autor Dooma prodal svou sbírku v aukci
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama